Malalties avançades


Què són les malalties avançades?

Excepte casos d’accidents o malalties d’evolució sobtada, les persones arribem al final de les nostres vides amb una evolució avançada d’alguna malaltia. En el cas de la gent gran, diverses patologies es van sumant i es van agreujant per l’augment de l’edat. En altres casos, ens trobem amb patologies (com per exemple el càncer) que, a mesura que va avançant, va requerint diferents atencions que van més enllà del tractament farmacològic.

En tots dos casos és necessària una atenció multidisciplinària que contempli a la persona com un tot i no tracti cadascuna de les patologies de forma independent, per tal d’ajudar als pacients amb una malaltia greu a sentir-se millor. El seu objectiu és prevenir o tractar els símptomes i efectes secundaris de la malaltia i els tractaments, i cuidar els problemes emocionals, socials, pràctics i espirituals amb els que pugui enfrontar-se per millorar la seva qualitat de vida. Per a això, cal contemplar les diferents fases de la malaltia (diagnòstic, tractament, control i també final de la vida) i els tractaments mèdics i quirúrgics necessaris per abordar-les.

La millor manera de tractar a les persones amb malalties avançades és mitjançant un equip multidisciplinari de metges, infermers, nutricionistes, treballadors socials, psicòlegs, massatgistes, terapeutes etc. que han estat formats de forma específica per oferir aquesta atenció especialitzada dirigida a augmentar el benestar del pacient.

DomusVi disposa d’unitats especialitzades en l’Atenció a Persones amb Malalties Avançades que actua tant en atenció a domicili com en les nostres residències.

En elles trobarà equips multidisciplinaris formats per oferir solucions als pacients amb malalties avançades o en final de vida. Per aquest motiu, es realitza una avaluació inicial per poder identificar els recursos assistencials que necessita la persona en la seva cura (atenció domiciliària, hospitalària, consulta mèdica, residències, etc.) i planificar les decisions que s’han d’adoptar de forma integral. Un professional, sempre el mateix, acompanyarà al pacient al llarg del procés i l’ajudarà, a ell i a la seva família, a prendre decisions. També disposem d’un call center per atendre qualsevol urgència i realitzar qualsevol consulta.


Unitats especialitzades en Atenció a les persones amb Malalties Avançades i Cures Pal·liatius

DomusVi disposa als seus centres d’Unitats Especialitzades en Atenció a les persones amb Malalties Avançades i Cures Pal·liatives. També ofereix atenció a malalts crònics a domicili i Atenció Gerontològica.

Altres serveis DomusVi que li poden interessar:  Atenció diürnaCentres de nitTeleassistència


Busca les nostres residències i serveis especialitzats en Atenció a les persones amb Malalties Avançades i Cures Pal·liatives

Contacti amb nosaltres