Malalt Crònic


Què és una malaltia crònica?

Les malalties cròniques són totes aquelles malalties de llarga durada, en general de progressió lenta, i que no pot preveure’s la seva curació. La cronicitat no té a veure amb la gravetat, ni significa que siguin necessàriament mortals. Existeixen malalties cròniques lleus i malalties cròniques no mortals.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les malalties cròniques són responsables del 63% de la mortalitat mundial, però també són una important causa d’invalidesa i pèrdua de qualitat de vida.

Si bé no disposen un tractament que les curi de manera definitiva, sí es pot treballar en la seva prevenció i aplicar teràpies que puguin retardar la seva evolució o bé reduir el nombre de brots aguts relacionats amb elles.

DomusVi disposa d’una àmplia experiència en el tractament de les malalties cròniques que requereixen d’un abordatge integral que inclogui no solament la part mèdica i d’infermeria, sinó també psicològica i amb intervenció de treballadors socials i terapeutes ocupacionals.

DomusVi acompanya als pacients crònics en tota la seva evolució, des dels inicis de la seva malaltia fins a les seves fases avançades o l’atenció als moments de brots aguts. Per aquest motiu, ha desenvolupat un model de continuum assistencial que es va adaptant a cada moment de la malaltia, des de l’atenció telefònica i domiciliària a centres de dia o residències.

 


Atenció de les malalties cròniques en DomusVi

DomusVi disposa d’Unitats especialitzades en Atenció gerontològica per a l’atenció de persones amb malalties cròniques.

Altres serveis DomusVi que li poden interessar:  Respir Familiar, Psicogeriatria i trastorns de conductaAtenció diürnaCentres de nitTeleassistència i Serveis d’atenció a domicili – SARDomus.


Busca les nostres residències i serveis amb atenció a persones amb malalties cròniques

Contacti amb nosaltres