Alzheimer


Què és l'Alzheimer?

La malaltia d’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa del cervell que causa problemes amb la memòria, la forma de pensar i en la manera de comportar-se. Encara que generalment apareix a partir dels 65 anys, no és una forma normal d’envelliment. És la forma més comuna de la demència.

Amb la malaltia d’Alzheimer el cervell pateix canvis microscòpics en el teixit de certes àrees i una pèrdua, progressiva, però constant, d’acetilcolina, una substància química que permet que les cèl·lules nervioses es comuniquin entre elles i està implicada en activitats mentals vinculades a l’aprenentatge, memòria, orientació i pensament.

En el desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer intervenen molts factors com l’edat (generalment afecta a ancians i majors de 60 anys, encara que hi ha casos de menors de 40 anys), el sexe (les dones ho pateixen amb més freqüència), l’herència familiar, la genètica (mutacions en alguns gens), factors mediambientals (tabac, dietes grasses…), entre d’altres. Actualment, no se sap com prevenir la seva aparició.

Encara que existeixen molts símptomes, la majoria de les persones experimenten una important pèrdua de memòria que afecta a les activitats diàries, confusió, desorientació en llocs coneguts i problemes amb la parla i/o l’escriptura. Només un equip professional podrà realitzar un diagnòstic exacte de la malaltia.

L’Alzheimer és, en general, una malaltia d’evolució lenta i no existeix cura contra ella. No obstant això, existeixen tant tractaments farmacològics com teràpies per exercitar la memòria, l’intel·lecte i les relacions socials, la qual cosa afavoreix el relentiment de la seva evolució.

DomusVi , com a companyia especialitzada en l’atenció a persones amb aquesta malaltia, col·labora amb diferents associacions de familiars i persones amb Alzheimer, així com amb altres organitzacions i institucions de recerca.

Des de DomusVi s’han publicat diverses guies i estudis sobre l’atenció a persones amb Alzheimer amb l’objectiu de seguir avançant en el coneixement i tractament d’aquesta patologia.

DomusVi disposa d’unitats especialitzades en les seves residències d’ancians i centres de dia, així com en els seus serveis d’assistència a domicili com la teleassistència.


Unitats especialitzades en Alzheimer

DomusVi disposa d’Unitats especialitzades en el tractament de la malaltia d’Alzheimer i altres demències en totes les seves residències.

Altres serveis DomusVi que li poden interessar:  Atenció gerontològicaRespir FamiliarPsicogeriatria i trastorns de conductaAtenció diürnaCentres de nit i Teleassistència.


Busca les nostres residències i serveis especialitzats en Alzheimer

Contacti amb nosaltres