Ver todos los artículos
27 Feb 2020 | Actividades Lúdicas

Dijous Gras a DomusVi Salita

El dijous 20 de febrer al centre Domusvi Salita vam celebrar el «Dijous Gras» per marcar l’inicia del carnaval.
Durant el matí els padrins han tingut l’oportunitat de reveure fotos antigues de les celebracions a diferents parròquies del principat i conèixer també com se celebra el carnestoltes en altres països del món.
Al migdia, l’hora de dinar, han gaudit de la gastronomia típica de dijous gras a Catalunya, botifarra blanca amb ou dur.
I per finalitzar a la tarda vam fer una coca de nous al taller de cuina que ens va sortir boníssima
Apunteu-vos la recepta i proveu-ho a casa…

Ingredients:

– 1 làmina de pasta de full

– 80 g de nous

– 80 g de sucre + 25 g de sucre

– Pinyons

– 1 Ou

Elaboració:

– Amb la picadora, piquem 80 g de sucre i les nous.

– Empolsinem la taula de treball amb farina.

– Col·loquem, sobre la farina, la pasta de full horitzontal i la dividim imaginàriament en tres parts longitudinals.

– Escampem per sobre la franja central la meitat de la barreja.

– Dobleguem una banda sobre la franja central i l’estirem una mica amb el corró.

– Repartim per sobre la resta de les nous.

– Tapem amb l’altra banda i tornem a estirar-la amb el corró.

– Tallem les vores per tal de fer la coca rectangular.

– Pintem la coca amb l’ou batut i l’espolsem amb la resta del sucre i els pinyons.

– Coem la coca al forn a 190º fins que estigui daurada.

Compartir:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ver todos los artículos