Ver todos los artículos

26 d'abril de 2019Publicado el 28 marzo, 2019 - 09:02h

Aquest dimarts hem tingut la visita dels alumnes del Cicle Formatiu Superior d’Infantil del Institut Guillem Catà de Manresa.

Organitzàrem al centre una jornada de formació perquè coneguin el recurs i apropament al centre. En primer lloc, Maria Vera,  psicòloga de la unitat, va fer una exposició per explicar-los el funcionament de la residència, les característiques dels nois i  l’enfocament a nivell terapèutic que es treballa des del centre.

Després de l’explicació de la Maria, començàrem la visita en grups reduïts d’alumnes per participar en les diferents activitats que s’estaven duent a terme en aquell moment en la unitat.

En primer lloc, una de les activitats que estaven fent els nois, a la unitat 1, era la de paper matxé, en la que els nois tallen paper de diari amb les mans per després amb aigua i cola fer una pasta per poder manipular i modelar:

Passàrem també per la sala polivalent, on la psicòloga Maria estava fent gnòsies amb els nois, reconeixement d’objectes amb el tacte, de sons…

Cada grup d’alumnes estava una estona en una activitat i després canviaven a l’altra per poder així passar per cada una d’elles. A la sala Snoezelen, vam poder disfrutar també d’una sessió d’estimulació duta a terme per karen la terapeuta ocupacional:

A la unitat 3 hi havia un grup de nois que estaven fent taller de reciclatge, amb taps de suro estaven fent peces per fer un dominó:

Per acabar, veiérem l’activitat de gossos que estaven fent a l’aula de tallers duta a terme pels professionals del Racó de Milú i amb suport de la monitora Sheila:

Abans de marxar, un dels grups de manera improvisada per un dels nois, sortirem al patí a jugar una estona:

Finalment, donar les gràcies al l’Institut per aquesta jornada i esperem la pròxima visita en uns dies amb activitats preparades pels alumnes.

Agrair també l’esforç de tots els professionals que vàrem fer possible aquesta trobada.

“Mai sabrem que som capaços d’aconseguir si no ens atrevim a intentar-ho”. I aquest seguirà sent el nostre objectiu.

Comentarios: 0


Ver todos los artículos