Ver todos los artículos

27/03/2018Publicado el 27 marzo, 2018 - 18:09h

Al Centre Residencial DomusVi Ca N’amell de  Premià de Mar al Maresme, disposem de la sala Snoezelen o sala d’estimulació sensorial que suposa un recurs molt útil per tal de treballar a través dels sentits. Aquest tipus de metodologia permet al resident assolir un rol actiu en el procés d’estimulació de les seves capacitats mentre el professional realitza un acompanyament.

En aquesta sala es poden trobar diferents tipus de materials que el que pretenen és captar l’atenció del resident per tal de poder afavorir la percepció de sensacions i potenciar l’aprenentatge mitjançant el descobriment. Els materials poden ser tant d’estimulació auditiva (com la música), tàctil (ell llit d’aigua), olfactives (olis essencials) i visuals (projector d’imatges). La sala es caracteritza per tenir riquesa d’estímuls de diferent intensitat, freqüència i durada que es poden adaptar al perfil de cada resident.

El que es pretén amb aquesta estimulació sensorial és activar les funcions cerebrals i mantenir la sensació d’estar més actius. En aquest procés el cervell està immers en una receptivitat sensorial que repercuteix en un augment de l’atenció i, per tant, de la consciència. D’aquesta manera, potenciem la interacció amb l’entorn i el benestar general del resident.

Habitualment aquest tipus d’intervenció s’aplica amb aquells residents que presenten un deteriorament cognitiu greu, ja que són el que presenten majors limitacions per comunicar-se, i per interaccionar amb el seu entorn així com aquells que presenten majors episodis d’agitació.

Des del Centre Residencial DomusVi Ca N’amell doncs, oferim una altra manera d’atendre als residents, de comunicar-nos i d’interaccionar amb ells.

Més informació a:

Residencia para mayores Ca n’Amell

 

Comentarios: 0


Ver todos los artículos