Jornadas y eventos


Archivo jornadas

Descargar programa Ver vídeoVer vídeoVer vídeoVer vídeo

Envellir bé. L’evidència de les bones pràctiques en l’atenció.

Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
10 Enero 2014 - 9:00 - 14:00

Un any mes SARquavitae, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, organitza una jornada divulgativa sobre temes d’actualitat i d’interès relacionats amb l’àmbit sanitari i social. SARquavitae, a través de la seva Fundació, desenvolupa projectes d’investigació i treball científic en la recerca de la qualitat de vida de les persones.

En aquesta ocasió, la temàtica seleccionada per aquesta jornada anual és la de l’envelliment de les persones, responent a l’interès social que desperta aquesta temàtica tenint en compte el canvi demogràfic que està experimentant la nostra societat. Sota el títol, “Envellir bé, l’evidència de les bones pràctiques en l’atenció”, la jornada intentarà resoldre alguns dubtes sobre aquest procés vital que experimentem les persones.

Descargar programa Ver vídeo

Significat de l’espiritualitat en el malalt crònic avançat

Lleida
24 Enero 2014 - 9:00h - 14:00h

En aquesta jornada reflexionarem sobre la importància de la dimensió espiritual en totes i cadascuna de les etapes la vida i, especialment, en les etapes finals quan adquireix un paper molt rellevant. L’espiritualitat és una esfera de vegades oblidada en la provisió de cures a persones amb malalties cròniques avançades i complexes. Comptarem amb el professor Francesc Torralba que ens parlarà sobre el valor de la intelligència espiritual i la seva aplicació en contextos d’atenció.

A més, s’exposaran diverses experiències de coordinació a la província de Lleida per a una atenció integral al final de la vida. Finalment, es presentarà la Guia d’Espiritualitat elaborada per Fundació la Caixa i que pretén ser un manual pràctic d’atenció a les necessitats espirituals de les persones amb diferents creences religioses.