Ver todos los artículos

29/01/2019



Publicado el 29 enero, 2019 - 19:31h

Recepta elaborada pels residents al taller de cuinar mensual:

Coca masegada
Ingredients:
260 gr. farina de força
45 gr. sucre
2 g. sal
10 g. de llevat fresc
70 gr. de llet a temperatura ambient
2 ous
40 gr. de mantega a temperatura ambient tallada a daus
Ratlladura d’1 llimona
15 gr. d’anís (licor) + una mica més per emborratxar la coca (opcional)
1 culleradeta de canyella en pols

Elaboració:
El primer que farem és dissoldre el llevat en un got amb la llet temperada. Remenem i ho deixem uns minuts.
En el bol de la batedora amb el ganxo de pastar, posarem la farina, sucre i sal. Li donem un parell de voltes perquè es barregin.
Afegirem la llet amb el llevat i pastem. Quedarà grumollós i sec. Llavors li afegim els ous 1 a 1. Ja veurem que amb el 2n ou s’integra tot bé.
Posar llavors l’anís, canyella i ratlladura de llimona. Pastar tot molt bé durant uns 5 minuts a velocitat mitjana-alta. Veureu que queda una massa molt líquida.
Afegiu-hi la mantega empomada i seguir pastant uns 15-20 minuts a la mateixa velocitat (mitjana-alta) o fins que es faci una bola llisa i homogènia. Ha de quedar una massa elàstica, que no es trenqui en aixecar el ganxo, sinó que pengi.
Passar a un bol i tapar amb un drap. Deixar reposar uns 45 minuts o fins que dobli el seu volum.
Posar la massa en una safata amb paper de forn i estirar amb les mans sense desgasificar massa (no prémer molt fort).

La decorarem amb sucre i la deixarem reposar uns 20 minuts més mentre s’escalfa el forn.

Preescalfar el forn a 180º, coure uns 12-15 minuts o fins que vegeu que està daurada i al punxar amb un escuradents aquest surt sec.
Emborratxar amb l’anís ara que està la massa calenta si us ve de gust.
Deixar que es refredi damunt d’una reixeta … .I a gaudir!!!

Comentarios: 0

Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *



Ver todos los artículos