Ver todos los artículos

08/06/2018Publicado el 08 junio, 2018 - 12:52h

Al centre residencial per a gent gran DomusVi Ca n’Amell de Premià de Mar disposem d’un espai setmanal de musicoteràpia basat en el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) on el que intentem és proporcionar entorns estimulants mantenint la identitat del resident. L’objectiu principal és reduir el malestar que senten els nostres avis produïts per la falta de comprensió a les seves necessitats o limitacions.

Què treballem amb la musicoteràpia? Diferents estudis han validat la seva contribució tant en l’àrea cognitiva, emocional com conductual.

A nivell cognitiu la música permet estimular les capacitats cognitives com l’atenció, l’orientació, el llenguatge o la memòria. Una melodia familiar pot evocar de forma immediata una emoció, una sensació o un record del passat que atorgarà al resident un sentiment de familiaritat i seguretat.

A nivell emocional permet l’expressió de sentiments. Sovint els residents amb demència es desorienten, observen les seves limitacions i/o presenten dificultats d’expressió I comunicació que desencadenen sentiments de confusió, desconfiança, ira o tristesa. Aquests sentiments negatius moltes vegades no els poden evocar pel deteriorament cognitiu que presenten i, en aquest punt, és on l’estimulació mitjançant la música permet aquesta expressió. Durant la realització d’aquesta activitat observem com canvia l’estat anímic dels residents: somriuen amb major freqüència, canten, es mouen al ritme de la música, s’emocionen, s’expressen millor verbalment I inclús mantenen major contacte social amb el professional que els acompanya durant l’activitat.

Finalment, també s’ha observat en diferents estudis com la música aconsegueix reduir simptomatologia de caire conductual. Habitualment aconseguim que es relaxin, que disminueixin la deambulació constant i focalitzin l’atenció en la música i, per tant, sorgeixin emocions positives.

Des del centre residencial Ca n’Amell seguirem recorrent a la música en les seves varietats d’expressió per tal de fomentar el benestar dels nostres residents, ja que l’impacte que té en ells és global i molt favorable.

Més información del centre a: http://www.domusvi.es/ca/residencia-per-gent-gran-ca-namell/

 

Comentarios: 0

Responder


Ver todos los artículos