Ver todos los artículos

8 de Maig de 2018Publicado el 08 mayo, 2018 - 12:25h

Totes les activitats programades en una residència geriatrica, comparteixen un mateix lema “El que no és desenvolupament, es converteix en deteriorament”.

Es pot entendre l’animació sociocultural com “el procés d’un grup que parteix d’una situació concreta i que va a generar convivència i participació”.

Parlar d’animació sociocultural és referir-se a una metodologia de treball i d’intervenció social amb l’objectiu d’intervenir en les relacions humanes, generant xarxes de relació, consolidant un teixit grupal de diàleg i potenciant la solidaritat i participació comunitària.

 

OBJECTIUS DE L’ANIMACIÓ CULTURAL A DOMUSVI BONANOVA:

 

General:

Tractarem que, tota activitat en forma d’oci no sigui una activitat buida, sinó font de satisfacció, de realització de la persona i relacions interpersonals.

 

Específics:

  1. Trobar-se amb el món exterior
  2. Escometre rols socials
  3. Pertànyer a un grup social i a una cultura
  4. Trobar les seves arrels i reforçar la seva identitat
  5. Lluitar contra l’aïllament i el tancament en un mateix
  6. Satisfer la necessitat de divertir-se
  7. Donar confiança en les possibilitats de la persona

 

FUNCIONS DE L’ANIMADOR SOCIOCULTURAL A DOMUSVI BONANOVA 

Programar, organitzar, dinamitzar i avaluar projectes d’intervenció social encaminats al desenvolupament social, aplicant tècniques de dinàmica de grups i utilitzant recursos comunitaris, culturals i d’oci i temps lliure.

 

Esperem que aquesta informació us hagi estat útil, a partir d’ara, cada mes anirem pujant les funcions i objectius dels diferents professionals que treballem al centre, amb l’objectiu que pugueu conèixer una mica millor el funcionament de la residència

Comentarios: 0

Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *Ver todos los artículos